Fotball og deres supportere

Fotball er mer enn bare en sport. Fotball er en hel kultur mange som ikke er med i gjengen ikke alltid forstår seg på. Hva er egentlig greia med lærballen som sparkes rundt på gressplenen? Det blir kanskje litt vanskelig å forklare hva som gjør fotballen så spesiell, men vi kan vel starte med gjengen som følger sporten nærest. På godt og vondt er det fotballsupporterne som gjør fotballen til verdens største sport.

Det riktige supporterutstyret

For mange fotballsupportere er det viktig å skaffe seg det riktige utstyret, for å vise samhold og støtte sin favorittklubb. På stadion og i barene vil folkene som for eksempel har på seg Liverpool supporterutstyr med en gang føle et samhold og føle seg som en gruppe, fordi de går i utstyr fra samme klubb. Husk bare på at det er ikke er et dyrt utstyr som gjør deg til en ekte fotballsupporter.

Samhold på puben, stadion og på nett

Fotballkulturen blir ofte assosiert med barkultur, alkohol og høylytte fester. Det er ofte her mange har fått et dårlig bilde av kulturen rundt fotball. Selv om det er viktig å ha det gøy under kampene er det også viktig å tenke på at man representerer et helt miljø. Vis frem hvor morsom fotballen kan være!Også på nett er det steder hvor man kan snakke om fotball. Dette kan være generelle forum i forkant og under store arrangementer som VM, eller for enkelte klubber som Vålerenga fotballklubb. Forum på nett kan være en fantastisk mulighet for å holde lærerike diskusjoner med mennesker du ellers ikke hadde møtt.

Turene til England

Ønsker du å ta fotballsupporterlivsstilen til et nytt nivå er en fotballtur til England essensielt. På de engelske stadionene kan du oppleve en original og autentisk versjon av hva det vil si å være fotballgal.